dinsdag 21 juni 2022

Pittige periode

Ik vind het best een pittig tijd momenteel. Ik heb de afgelopen maanden 2 logeerpartijen hier in huis achter de rug En dat is fijn en gezellig maar vraagt ook wat van me. En ik ben (te) druk geweest voor ‘Uit liefde gemaakt’. Ergens ben ik in de afgelopen maanden mezelf weer voorbij gelopen. Ging ik onbewust weer te veel van mezelf vragen en ging ik aan wat ik nodig had voorbij. Het gericht zijn op een ander zit zo diep in mij.

Samen met mijn psycholoog ben ik bezig met het eetprobleem onder de loep aan het nemen. We zijn bezig met uitzoeken wat er allemaal mee te maken heeft en dat is veel! Heel veel! Het verbaast me hoeveel “punten” we al hebben ontdekt. Nu zijn we voorzichtig lijntjes aan het trekken langs die verschillende “punten”. Ik ben verbaasd en verrast hoeveel lijntjes er ook bij mijn hechtingsprobleem uitkomen. Nooit verwacht dat dit met elkaar samenhangt. En ergens maakt het me ook bang wat we allemaal ontdekken, het is zo veel. De angst steekt regelmatig de kop op dat ik dit stuk niet kan veranderen, dat dit te groot en te complex is.  

De gesprekken zijn mooi en goed maar ook intensief en pittig en wat doet dit veel bij mij vanbinnen. Het is ook best een eenzame reis vind ik. Soms verlang ik er naar om er met iemand over door te praten en te delen wat we hebben ontdekt. Met vrienden wil ik dat niet, dat heb ik in het verleden gedaan en dat doe ik niet meer. Tot een bepaalde hoogte wil ik best met ze delen wat me bezig houd (als ze daar voor open staan) maar ik wil ze niet (onbewust) een hulpverleners jas aan trekken. In het verleden had ik ambulante hulpverlener met wie ik over dit soort dingen echt de diepte in kon gaan. Die kon luisteren zonder in te vullen wat ik volgens haar voelde. En dat was fijn en goed, volgens de gemeente mogen ze niet dit soort hulp bieden. Ik vind dat zo jammer, maar goed als het niet mag dan mag het niet.

Gelukkig kan ik bij God altijd terecht met mijn verhaal. Al mis ik soms best een klankbord en spiegel naast mijn psycholoog hier op aarde. Maar gelukkig heb ik Hem! Ik hoef nooit een afspraak te maken of te vragen of Hij tijd voor me heeft. Bij Hem kan ik altijd terecht 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Ik ga met God als praatpaal verder. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten