zondag 8 januari 2023

Sorry zeggen

Wat merk ik vaak dat sorry zeggen moeilijk is voor mensen. Afgelopen week kreeg ik een mail en zoals ik het las vond ik het verwijtend en niet prettig overkomen. Toen ik dat aangaf bij de verzender van de mail. Kreeg ik een reactie dat dat er niet stond. Ik gaf nogmaals aan hoe het bij mij was binnengekomen. Daar kwam geen reactie meer op. Ik merk vaker dat mensen het moeilijk vinden om te zeggen, sorry dan heb ik het misschien niet goed verwoord. Of wat vervelend dat je het zo hebt gelezen want dat bedoelde ik niet. Sorry dat ik vergeten ben omdat te doen, sorry dat ik vergeten ben om terug te komen op dat wat je met mij hebt gedeeld, of sorry dat ik vergeten ben om dank je wel te zeggen.

Sorry zeggen is moeilijk voor sommige mensen, misschien voelt dat te kwetsbaar voor ze, of vinden ze zichzelf te belangrijk of te goed zijn om sorry te zeggen. Of vinden ze dat hun baan, functie of positie in het leven geen sorry zeggen toestaat We kwetsen elkaar soms onbewust en wat is het dan fijn en goed om gewoon te kunnen en durven zeggen, sorry dat was niet mijn bedoeling! Het spijt me dat ik je zeer heb gedaan. 

Want dat ene woordje doet zoveel, het haalt de angel uit boosheid en uit irritatie. Het maakt verdriet en pijn minder scherp en het zet de deur naar verzoening en herstel open. Het zorgt dat ruzies niet escaleren en dat mensen niet uit elkaars leven verdwijnen.

1 opmerking:

  1. Het is soms moeilijk maar hoe kan het de verhoudingen weer mooi maken als je tot een "sorry" komt. Dat ben ik met je eens.

    BeantwoordenVerwijderen